Brokkolipüré

Hozzávalók
500-600 g brokkoli,
só,
 őrölt fehér bors,
őrölt szerecsendió,
1-2 dl víz,
1-2 ek citromlé,
2 ek vaj,
pirított dió, mandula vagy fenyőmag,
kék sajt

A vajat habzásig melegítjük majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük majd ráöntjük a vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult botmixerrel pürésítjük és citromlével ízesítjük. Ha túl vastag lenne egy kis forró vízzel hígítjuk, hogy megfelelő állagú legyen. Tálaláskor pirított diót, mandulát vagy fenyőmagot és néhány kocka kék sajtot teszünk rá.
Sült húsok mellé köretnek tálaljuk, de fogyaszthatjuk önmagában is vagy akár főtt laskára, spagettire téve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések