Fűszeres báránymájkrém
A mi vidékünkön a báránykészítmények nem igazán tartoznak a hagyományos karácsonyi étkek sorába. Ezért a báránybelsőségeket most más formában készítettem el, éppen azért hogy ne ébresszen húsvéti hangulatot ☺
Hozzávalók
1 bárány belsőségei,
1/2 kg csirkemáj,
2-3 fej hagyma,
3-4 cikk fokhagyma,
só,
bors,
1 ek rozmaring,
8-10 borókabogyó,
késhegynyi őrölt szegfűbors,
1 kk majoránna,
1 kk zsálya,
2-3 ek vaj vagy zsír
A zsiradékot felmelegítjük és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát (ha vajat használunk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és azt is átpirítjuk majd beletesszük a felkockázott báránybelsőségeket a máj kivételével. Megfűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor kész, beletesszük a feldarabolt bárány- és csirkemájat. Erős tűzön folyamatosan kavargatva addig pirítjuk amíg a máj megkészül. Akkor jó, ha a máj még puha és közepe rózsaszínű, de már nem véres.
Amikor teljesen kihűlt botmixerrel pépesítjük és ha szükséges még sózzuk. Kisebb dobozokba kanalazzuk és megrázogatjuk, hogy jól elhelyezkedjen.
A tetejére kurkumával színezett olvasztott vajat vagy zsírt öntünk és hagyjuk megdermedni.
Előételként friss kenyérrel, pirítóssal vagy ropogós sós keksszel és vörösáfonya-chutneyval tálaljuk.
A tetejére kurkumával színezett olvasztott vajat vagy zsírt öntünk és hagyjuk megdermedni.
Előételként friss kenyérrel, pirítóssal vagy ropogós sós keksszel és vörösáfonya-chutneyval tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése