Fűszeres sütőtök
A sütőtök egy nagyon sokoldalú növény ami édesen és sósan egyaránt fogyasztható. Lekvár és különböző desszertek, sütemények mellett főzelék és püré is készíthető belőle de egyszerűen megsütve is nagyon finom.
Most egy fűszeres, sült változatát készítettem ami melegen vagy hidegen egyaránt finom csemege. Nagyon különleges ízhatás keletkezik amikor a tök édeskés íze találkozik a fűszerek aromájával.
Most egy fűszeres, sült változatát készítettem ami melegen vagy hidegen egyaránt finom csemege. Nagyon különleges ízhatás keletkezik amikor a tök édeskés íze találkozik a fűszerek aromájával.
Hozzávalók
sütni való tök,
olvasztott vaj vagy olívaolaj,
só,
bors,
őrölt koriandermag,
fokhagyma,
rozmaring,
kakukkfű,
zsálya
A tök magjait kikaparjuk majd tetszés szerinti darabokra vágjuk és egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük az olvasztott vajjal vagy az olívaolajjal, mindenikre ráteszünk egy szétlapított fokhagymacikket, megszórjuk sóval, borssal, őrölt koriandermaggal majd a felaprított zöld fűszerekkel.
220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és, a darabok nagyságától függően, 40-60 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése