Vörösáfonya-chutney
200-300 g aszalt vörös áfonya,
2-3 dl vörös bor,
3 ek olívaolaj,
1 kis fej hagyma,
1 közepes alma,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/4 teáskanál őrölt gyömbér,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
só,
fehér bors,
citromlé
Az aszalt áfonyát beáztatjuk annyi vörösborba amennyi ellepi és hagyjuk degedni.
A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát majd beletesszük a finomra reszelt almát, a fűszereket és addig pároljuk amíg a levét elfövi. Ekkor beletesszük a megdegedt áfonyát és egy kis bort hozzáöntve addig forraljuk amíg az áfonyák megpuhulnak és a chutney kezd besűrűsödni. A végén citromlével ízesítjük majd botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Lefedve hagyjuk kihűlni.
Szoba-hőmérsékletűre hűlve fogyasztjuk sült húsok mellé, libamájhoz, pástétomokhoz vagy sajtokhoz.
Szoba-hőmérsékletűre hűlve fogyasztjuk sült húsok mellé, libamájhoz, pástétomokhoz vagy sajtokhoz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése