Túrós tápióka puding

Hozzávalók
(kb. 3 adaghoz)
70 g apró tápiókagyöngy,
2-3 dl víz,
1/4 liter tej,
csipet só,
2 ek barna cukor,
1 kezeletlen citrom lereszelt héja és pár csepp citromeszencia,
200 g tehéntúró
2-3 banán,

Kimérjük a tápiókagyöngyöt egy tapadásmentes edénybe, ráöntjük a vizet, és kb 30-40 percig állni hagyjuk. Ezalatt megszívja magát és kicsit megpuhul. Ha nem szívná fel az egész vizet, a fölösleget leöntjük majd ráöntjük a tejet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdjük. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről és belekavarjuk sót, a cukrot majd a frissen reszelt citromhéjat és az esszenciát. Hagyjuk kihűlni. Amikor a puding kihűlt, belekavarjuk az összetört tehéntúrót és tálkákba vagy poharakba rétegezzük a karikára szeletelt banánnal.
A tetejét csokireszelékkel vagy olvasztott csokival díszítjük.

Banán helyett bármilyen idénygyümölcsöt használhatunk pl eper, málna, barack, szeder stb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések