Narancsos-avokádós-édesköményes saláta


Hozzávalók
(4-6 személyre)

1/2 fej jégsaláta,
3-4 narancs,
1 édeskömény gumó,
1 avokádó,
1/2 kígyóuborka,
1 fej hagyma,
só,
fehér bors,
olívaolaj

Az édesköményt, a hagymát vékony szeletekre sarvaljuk, az avokádót kockákra, a kígyóuborkát vékony csíkokra, a jégsalátát nem túl vékony csíkokra vágjuk, majd az egészet összekavarjuk. Végül hozzáadjuk a kifilézett narancscikkeket és a narancs felfogott levét. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
Önmagában, feta- vagy telemeasajttal tálaljuk, de sült húsok mellé is kitűnően passzol.

A narancsokat a következő módon filézzük: a jól megmosott narancs két végét levágjuk majd levágjuk a héját, lehetőleg a fehér résszel együtt. Ezután a belső hártyák mentén bevágjuk és kiemeljük a húsát. A maradékot kifacsarjuk. Lehetőleg egy tál fölött végezzük, hogy a közben kicsepegő levét tudjuk felfogni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések