Sült-paprikás kakasmellpörkölt
(4 személyre)
500-600 g kakasmell,
5-6 zöldhagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
1 kk pirospaprika,
só,
bors,
1/2 kk őrölt köménymag,
víz vagy húsleves alaplé,
3-4 sült kápia paprika,
1,5-2 dl száraz vörösbor,
A zöldhagymát a zöldjével együtt feldaraboljuk és egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt és ezeket is megfuttatjuk. Ezután beletesszük a felkockázott kakasmellet és erős tűzön addig kavargatjuk amíg a kockák oldala kifehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kis vízzel vagy húsleves alaplével és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Kis adagonként adunk még hozzá folyadékot, addig amíg a hús puha nem lesz. Amikor a hús puha és elfőtte a levét beletesszük a botmixerrel pépesített sült paprikát (ha télire eltettből készítjük akkor folyó víz alatt gyorsan öblítsük le róla az ecetes levet) és a bort majd néhány percig még rotyogtassuk.
Puliszkával, nokedlivel, krumplipürével tálaljuk de különösen finom juhtúrós csuszával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése