Sült csirke fügével krumpliágyon

Hozzávalók
(4 személyre)
4 csirkecomb,
2-3 hagyma ,
1-2 paprika (gogos vagy kápia),
5-6 cikk fokhagyma,
1 kg krumpli, 
3-4 szál friss rozmaring,
7-8 érett füge,
1 citrom héja,
5-6 ek olívaolaj,
2 ek balzsamecetet,
só,
bors

Egy mély tepsit vékonyan megkenünk olajjal, rátesszük a felszeletelt hagymákat, paprikákat, a félbe vágott fokhagymacikkeket, a feldarabolt krumplit és a rozmaringágakat. Megsózzuk majd rátesszük a befűszerezett csirkecombokat, a félbe vágott fügéket és ráreszeljük a citrom héját. Az olívaolajat összekavarjuk a balzsamecettel és rálocsoljuk a combokra.
A tálat szorosan letakarjuk alufóliával és 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. Bő fél óra elteltével levesszük a fóliát és további 20-30 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések