Tojásos bagettfelfújt

Hozzávalók
2 kisebb bagett,
5-6 tojás,
3-4 szelet sonka,
5-6 ek reszelt sajt,
só,
bors,
vaj,
tej,

A bagetteket ujjnyi-másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és enyhén sózott tejbe mártjuk mindkét oldalukat, hogy jól átnedvesedjenek (de azért ne tocsogjanak a tejtől). Egy akkora tepsit vagy piteformát amibe szorosan beférnek a bagett-szeletek megkenünk vajjal, beletesszük a sonkaszeleteket és rá az áztatott bagetteket. A tojásokat alaposan felverjük, sózzuk, borsozzuk és a bagettszeletekre öntjük. Rászórjuk a reszelt sajtot és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt, szép pirosra sütjük.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy vacsorára egy finom citromos tea kíséretében, de akár ebédre főzelékek mellé feltétként is felszolgálhatjuk.
Spenótfőzelékkel

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések