Sült pulykamellfilé áfonyaszósszal

Régebben mindenféle fűszereket és pácokat használtam a sült és grillezett  húsokhoz, egy idő óta azonban csak sóval és borssal fűszerezem, így sokkal jobban érződik a húsok valódi íze. Ez történt ezzel a pulykamell is. Finom lett és szaftos 😋
Hozzávalók
pulykamell,
só, bors, olívaolaj,
a szószhoz:
10-15 dkg aszalt vörös áfonya,
2 dl húsleves alaplé,
1-2 ek erdeigyümölcs-lekvár,
só,
őrölt fehér bors,
1 ek étkezési keményítő,
2 dl narancslé

A pulykamellből kb ujjnyi vastag szeleteket vágunk, enyhén megpotyoljuk majd vékonyan megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és kb egy órát hűvös helyen (de nem a hűtőben!) pácoljuk. Ezután forró, tapadásmentes serpenyőben pirosra sütjük (oldalankét kb 3-5 percig).
Amíg a hús pácolódik elkészítjük a szószt és a köretet.
A szószhoz az áfonyát az alaplében feltesszük főni. Amikor a gyümölcsök megdegedtek hozzáadjuk a lekvárt és sózzuk, borsozzuk. Az étkezési keményítőt simára kavarjuk a narancslével, az áfonyára öntjük és pár percig forraljuk.
Krumplipürével, sült vagy párolt krumplival tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések