Grillezett csirkemell ananászos vesebabsalátával és avokádóöntettel
Hozzávalók
(4 személyre)
4 csirkemellfilé,
só,
bors,
olívaolaj,
4 csirkemellfilé,
só,
bors,
olívaolaj,
az avokádó öntethez:
1 avokádó
1/2 citrom leve
1 evőkanál mustár
1/2 teáskanál szárított oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3-5 ek joghurt a hígításhoz
a salátához:
1 kisebb érett ananász,
1 ek olaj,
1 csészényi főtt vörös vesebab,
1/2 kígyóuborka,
1 piros kaliforniai paprika,
1 hagyma,
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal és kb egy órát pácoljuk majd forró serpenyőbe tesszük és pirosra sütjük (a filé vastagságától függően oldalankét kb 3-5 percet)
Amíg a hús pácolódik elkészítjük az öntetet és a salátát.
Az öntethez a hozzávalókat, a joghurton kívül, botmixerrel pürésítjük majd a joghurttal tejföl vastagságúra hígítjuk.
A salátához a megpucolt, felkockázott ananászt az olajon aranybarnára pirítjuk. Amikor kihűlt összekavarjuk a főtt babbal és a többi, feldarabolt hozzávalóval.
Tálaláskor a tányérra halmozott salátára kanalazzuk az öntetet majd rátesszük a sült húst.
De tálalhatjuk úgy is, hogy a felkockázott húst is és az öntetet is összekavarjuk a salátával.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal és kb egy órát pácoljuk majd forró serpenyőbe tesszük és pirosra sütjük (a filé vastagságától függően oldalankét kb 3-5 percet)
Amíg a hús pácolódik elkészítjük az öntetet és a salátát.
Az öntethez a hozzávalókat, a joghurton kívül, botmixerrel pürésítjük majd a joghurttal tejföl vastagságúra hígítjuk.
A salátához a megpucolt, felkockázott ananászt az olajon aranybarnára pirítjuk. Amikor kihűlt összekavarjuk a főtt babbal és a többi, feldarabolt hozzávalóval.
De tálalhatjuk úgy is, hogy a felkockázott húst is és az öntetet is összekavarjuk a salátával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése