Húsgombócos pizza

pizzatészta (1/2 kg lisztből),
1/2 kg darált hús fűszerve (só, bors, fokhagyma)
15-20 dkg füstölt sajt lereszelve,
1 doboz kockázott paradicsomkonzerv,
mediterrán fűszerkeverék,
füstölt sajt a tetejére 

Elkészítjük a pizzatésztát ennek a receptnek az alapján.
Amíg a tészta kel, előkészítjük a feltétet: a húst jól meggyúrjuk a fűszerekkel és kis gombócokat formázunk.
Amikor a tészta megkelt óvatosan kinyomkodjuk belőle a levegőt és olajos kézzel kis darabokat szaggatunk ki belőle.
Gombócokat formálunk a tésztadarabokból és egy tepsibe tesszük kb ujjnyi távolságra egymástól. Rálocsoljuk a paradicsomkonzervet és megszórjuk a fűszerkeverékkel és rátesszük a húsgombócokat. Végül megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 190 C fokon, kb 30-40 percig sütjük.
Inspiráció innen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések