Pulykaburger

Hozzávalók
0,5 kg bőr nélküli darált pulykacomb,
2 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld,
1 ek mustár,
1 nagy cikk fokhagyma,
1 közepes hagyma 
1/2 tk füstölt só,
1/4 tk őrölt fekete bors,
1 ek puha vaj

A darált pulykahúst alaposan összegyúrjuk a finomra reszelt hagymával, fokhagymával és a többi hozzávalóval. Hűvös helyen pár órát pihentetjük majd nedves kézzel ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle.
Ha klasszikusan, zsemlében szolgáljuk fel, akkor a zsemle méretének megfelelő nagyságúra alakítjuk, egyébként tetszés szerinti nagyságúra formázzuk. Forró serpenyőben oldalanként 3-4 percig sütjük.
Főzelék, zöldséges ragu vagy saláta mellé is remek feltét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések