Savanyú csirkemájleves

Hozzávalók
30 dkg csirkemáj,
1 közepes murok,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
2 cikk fokhagyma,
1 kisebb vöröshagyma,
ecetes tárkony,
só,
bors,
1 csapott ek liszt,
2 ek tejföl,
savanyításhoz citromlé vagy tárkonyos ecet

A megtisztított májakat (egészbe vagy kettőbe vágva) 2-3 órára hideg fokhagymás tejbe áztatjuk. 
Egy kis zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát majd megfuttatjuk rajta  zúzott fokhagymát. Rádobjuk a vékony csíkokra vágott murkot és petrezselymet és ezeket is néhány percig fonnyasztjuk. Ezután felengedjük bő 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a tárkonyt majd felforraljuk. Amikor a zöldségek megfőttek, a lobogó vízbe egyenként beletesszük a jól lecsepegtetett májakat. Ezután tűzön addig főzzük amíg a máj megfő (kb 8-10 perc). Amikor kész, behabarjuk a simára kavart lisztel és tejföllel és felforraljuk.
Tálaláskor még tehetünk bele tejfölt és ecetet vagy citromlevet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések