Tárkonyos krumplileves húsgombóccal

Hozzávalók
a leveshez
60-70 dkg krumpli,
ecetes tárkony,
1-2 cikk fokhagyma,
só,
bors,
1 evőkanál liszt, 
10 dl tejföl,
a húsgombóchoz
20-30 dkg darált hús (csirke- vagy nem túl zsíros disznóhús),
só,
bors,
1-2 cikk zúzott fokhagyma,
1-2 ek prézli,
1/2 dl víz

A húsgombócok hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és kis gombócokat formázunk.
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt beletesszük a tárkonyt, az vékonya szeletelt fokhagymát és a lobogó vízbe beletesszük a húsgombócokat. Amikor  a krumpli és a gombócok is megfőttek behabarjuk a tejfölben simára kavart liszttel és újra felforraljuk. Ha még szükséges sózzuk és végül őrölt borssal és tárkonyos ecettel ízesítjük. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.

Ezt a levest készíthetjük csirke-, bárány- vagy disznóhússal is de akár hús nélkül is. Amennyiben csontos hússal készítjük, először azt főzzük meg majd amikor már majdnem kész akkor főzzük bele a krumplit.
Csirkecombbal


Disznóoldalassal 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések