Almás-pudingos kocka (sütés nélkül)
kb 1/2 kg háztartási keksz,
1,5 kg alma,
10 dkg kristálycukor,
fahéj,
gyömbér,
1 kk porított citronella,
3 tasak vanília ízű pudingpor,
5 dl víz
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábosba rakjuk, beletesszük a cukrot és az ízesítőket és puhára pároljuk.
Közben a vanília ízű pudingport 5 dl vízzel csomómentesre kavarjuk, az almához öntjük és kevergetve addig főzzük amíg besűrűsödik.
A tepsi alját keksszel kirakjuk, a meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és tetejére is teszünk egy réteg kekszet. A felső kekszréteget jól bele kell nyomkodni a töltelékbe, hogy tudjon átnedvesedni és ragadjon hozzá. Ellenkező esetben le fog válni a töltelékről. Letakarjuk majd amikor kihűlt bevonjuk a tetejét csokoládémázzal. Pár órára betesszük a hűtőbe, ezalatt nemcsak összeérnek az ízek, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Ha szeretnénk még fokozni az ízek kavalkádját, akkor a pudingport ne sima vízzel kavarjuk ki, hanem erősebbre főzött, valamilyen különleges ízű, lehűtött gyümölcsteával.
Ha szeretnénk még fokozni az ízek kavalkádját, akkor a pudingport ne sima vízzel kavarjuk ki, hanem erősebbre főzött, valamilyen különleges ízű, lehűtött gyümölcsteával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése