Csirkemellcsíkok ananászos zöldbors-mártással
1/2 kg csirkemell,
2-3 ek olívaolaj,
1/2 kg érett ananász (pucolva mérve),
2 ek szemes zöld bors (száraz vagy konzerv) ,
só,
1 púpozott ek liszt,
2-3 ek tejföl,
Ha száraz zöld borsot használunk, azt 1 dl sós vízben odatesszük főni pár percig, hogy megpuhuljon, amennyiben konzervet használunk, azt nem kell. A csíkokra vágott csirkemellet az olajon fehéredésig pirítjuk, megsózzuk majd hozzáadjuk a zöld borsot egy kevés lével együtt. Miután kettőt-hármat rottyant hozzáadjuk a kockára vágott ananászt és fedő nélkül, kavargatva néhány percig pároljuk. Amikor a hús megkészült ráöntjük a tejfölben elkavart lisztet és kiforraljuk. Ízesíthetjük egy kevés Worcester-szósszal, de anélkül is finom.
Párolt rizset készítünk melléje.
Párolt rizset készítünk melléje.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése