Csirkemellcsíkok ananászos zöldbors-mártással

Hozzávalók
1/2 kg csirkemell,
2-3 ek olívaolaj,
1/2 kg érett ananász (pucolva mérve),
2 ek szemes zöld bors (száraz vagy konzerv) , 
só,
1 púpozott ek liszt,
2-3 ek tejföl,

Ha száraz zöld borsot használunk, azt 1 dl sós vízben odatesszük főni pár percig, hogy megpuhuljon, amennyiben konzervet használunk, azt nem kell. A csíkokra vágott csirkemellet az olajon fehéredésig pirítjuk, megsózzuk majd hozzáadjuk a zöld borsot egy kevés lével együtt. Miután kettőt-hármat rottyant hozzáadjuk a kockára vágott ananászt és fedő nélkül, kavargatva néhány percig pároljuk. Amikor a hús megkészült ráöntjük a tejfölben elkavart lisztet és kiforraljuk. Ízesíthetjük egy kevés Worcester-szósszal, de anélkül is finom. 
Párolt rizset készítünk melléje.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések