Édes-savanyú csirke

Hozzávalók
1 csirkemell (kicsontozott, bőr nélküli),
olívaolaj,
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér,
1/2 kígyóuborka,
1 kisebb cukkini,
1 db hagyma,
1-2 kápia,
2 evőkanál ecet,
3 evőkanál cukor, 
1 csipet só,
1 teáskanál szójaszósz,
1 evőkanál kukoricakeményítő (2 ek vízben csomómentesre feloldva)

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát és egy kicsit pirítsuk majd adjuk hozzá a felkockázott húst és pároljuk  amíg fehér nem lesz. Amikor a hús megpirult adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk ezekkel is néhány percig.
Közben elkészítjük a szószt: keverjük össze a szójaszószt, az ecettel, a sóval, a cukorral. Mikor már összerottyant adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, forraljuk össze és keverjük össze a zöldséges hússal.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések