Indiai lencsefőzelék fokhagymás pirított csirkemellcsíkokkal és párolt rizzsel

Hozzávalók

2 közepes hagyma
3 cikk fokhagyma
3-4 cm-nyi gyömbér
3 közepes murok
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
30 dkg lencse 
só,bors
fűszerek (1 kk chilipor,1 kk kurkuma,2 kk garam masala ,1 kk köménymag)
1 doboz paradicsomkonzerv (vagy 2-3 húsos paradicsom)
2 dl kókusztej

1 csirkemell
só, bors
4-5 cikk fokhagyma

1 csésze rizs (nem előfőzött!)
ételízesítő

A lencsét alaposan megmossuk és kb. 1-2 órát áztatjuk annyi vízben amennyi épp ellepi.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk, olajban megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Amikor kész hozzáadjuk a többi fűszert, kicsit pirítjuk, így jobban kijönnek az aromák. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket,jól összekeverjük, aláöntünk kb fél deci vizet és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lencsét az áztatólevével együtt és addig főzzük amíg majdnem teljesen megpuhul (kb 20-25 perc). Az sem baj, ha némelyik lencseszem szétfő, ezáltal sűrűbb lesz a főzelékünk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomkonzervet vagy a paradicsomok apróra vágott húsát és még rotyogtatjuk (fedő nélkül) amíg főzelék sűrűségű lesz. A legvégén beletesszük a kókusztejet és 1-2 percig még a tűzön hagyjuk.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és olívaolajjal bedörzsöljük, serpenyőbe tesszük és fedő alatt, mérsékelt lángon megpároljuk. Amikor a hús megpuhult erősebb tűzön, időnként forgatva megpirítjuk.
Párolt rizset készítünk melléje.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések