Májjal töltött csirkecomb

Hozzávalók
4 csirkecomb (alsó-felső egyben), 
1/2 kg csirkemáj,
1 fej hagyma,
pirospaprika
só,
bors,
1 fej fokhagyma,
olaj

Először elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a megpucolt, feldarabolt májat, fűszerezzük és készre sütjük. Villával jól összetörjük vagy ledaráljuk.
A csirkecombokat az alábbi módon előkészítjük: a combokról óvatosan lefejtjük a bőrt és a forgónál elvágjuk. Tovább csak ezekre a bőrős, alsó combokra lesz szükségünk, a felső combokat félre tesszük.
Az alsó comb csontjáról lefejtjük a húst amennyire lehet és a csontot elvágjuk.
A húst visszafordítjuk és a csont helyébe benyomjuk a tölteléket. A bőrt ráhajtogatjuk, fogvájóval akár meg is tűzhetjük.
A combokat a hajtogatott felükkel lefele egy serpenyőbe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, melléje tesszük a fokhagymacikkeket héjastól, olajjal meglocsoljuk, pici vizet öntünk alája és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk addig amíg a hús megpuhul és zsírjára sül. Ekkor óvatosan megfordítjuk, hogy a másik fele is megpiruljon. Medvehagymás vagy rozmaringos krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések