Mézes-mustáros-fenyőrügyszirupos csirkemell rozmaringos fokhagymamártásban, cukkinilángossal
1 nagy csirkemell,
só,
bors,
1 dl méz
1 dl mustár,
1 dl fenyőrügyszirup
0,5 dl olaj a sütéshez
a cukkinilángoshoz
40 dkg cukkini
2 tojás
15 dkg liszt
só, bors
olaj a sütéshez
a mártáshoz
2 fej fokhagyma
3 jó csipet szárított rozmaring
1 dl méz
1 dl fehérbor
1/2 dl balzsamecet
A csirkemellet kicsontozzuk, 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és bepácoljuk a mézes-mustáros-fenyőrügyszirupos keverékbe. Néhány órát hagyjuk a hűtőben állni, de még jobb, ha 1 napig pácolódik. Ezután pici olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A körethez a cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, hogy jó sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk. Egy serpenyőben kevés olajon kerek lepényeket sütünk belőle.
A mártáshoz a gerezdekre vágott fokhagymát szárazon megpirítjuk, ezután felöntjük mézzel és fehérborral, majd rozmaringgal és balzsamecettel ízesítjük és addíg főzzük amíg a leve a felére csökken.
Alaprecept a Miele főzőiskolából, kiegészítve fenyőrügysziruppal és dupla adag fokhagymával.
Alaprecept a Miele főzőiskolából, kiegészítve fenyőrügysziruppal és dupla adag fokhagymával.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése