Sült karaj és vigyigret azaz orosz céklasáláta

Hozzávalók
4 szelet csontos karaj,
só,

bors,

a salátához
4 kisebb cékla
5-6 nagyobb krumpli
2-3 murok
1 fej hagyma
egy negyed fej savanyú káposzta
só,
bors,
olaj,
ecet

A jól megmosott céklát és krumplit héjastól  főzzük meg (én gőzbe szoktam), a murkot pedig enyhén sós vízben szintén tegyük oda főni. Miután megfőttek és kihűltek pucoljuk meg és vágjuk fel: a krumplit és a céklát kisebb kockákra, a murkot vékony karikákra.
A hagymát és a káposztát szálasra vágjuk, az egészet lazán összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és leöntjük olajjal és ecettel. Még egyszer lazán átforgatjuk és néhány órára a kamrába tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőbe tesszük. Mindenik tetejére teszünk egy jó késhegynyi zsírt. Lassú tüzön, fedő alatt pároljuk amíg megpuhul, ha kell néha egy kis meleg vizet öntünk alája. Amikor a hús puha, erősebb tüzön sütjük tovább, megforgatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések