Fűszeres báránypecsenye
báránycomb vagy lapocka,
fokhagyma,
só,
fehér bors,
zsálya,
rozmaring,
menta,
olívaolaj,
1-1,5 dl fehérbor
A bárányhúst alaposan megtisztítjuk, megmossuk, leitatjuk róla a vizet, megtűzdeljük a fokhagymacikkekkel majd bekenjük olívaolajjal és a són kívül, bedörzsöljük a fűszerekkel. Másnapig a hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap kivesszük, megsózzuk és beletesszük egy serpenyőbe amibe előzőleg egy kis olívaolajat öntöttünk. Tehetünk még néhány cikk fokhagymát melléje. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk, néha aláöntve egy kis vizet és fehér bort és locsolgatva a pecsenyelével. Amikor puha hagyjuk, hogy zsírjára süljön és megforgatjuk, hogy mind a két oldala megpiruljon.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése