Nyakas karaj könnyű salátával

Hozzávalók
4 szelet nyakas karaj (kb ujjnyi vastag),
só,
bors,
disznózsír,
2 fej fokhagyma

a salátához
kínai vagy jégsaláta,
zöld- vagy póréhagyma,
paradicsom,
almaecet,
olívaolaj,
só,
bors

A karajszeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy kis zsírral és egy serpenyőbe tesszük. Melléje tesszük a félbe vágott fokhagyma fejeket vágott felükkel lefelé és egy kis vizet vagy bort öntünk alája. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Amikor a zsírjára sült megforgatjuk a szeleteket és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Ha közben elfőné a levét és a hús még nem puha, egy kis vizet öntünk alája és tovább pároljuk.
A salátához feldaraboljuk a hozzávalókat, fűszerezzük, rálocsoljuk az olajat és az ecettel majd alaposan összeforgatjuk. 10-15 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. 
Tálaláskor az ételt kiegészíthetjük néhány szem sült krumplival is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések