Rántott csirkemáj fűszeres tejföllel
személyenként 3-4 csirkemáj,
só,
bors,
liszt, tojás, prézli és darált mandula a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
tejföl,
só,
bors,
petrezselyemzöld,
medvehagyma vagy metélőhagyma,
1 cikk fokhagyma
A májakat megpucoljuk és attól függően, hogy mekkorák, 2-3 részre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és először lisztbe majd felvert tojásba végül a prézli és mandula keverékébe mártjuk. Forró olajban kb 5 perc alatt megsütjük. Utána papírtörlőre tesszük és a fölösleges olajat leitatjuk róluk.
A tejfölt megsózzuk és megborsozzuk majd hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a medvehagymát vagy metélőhagymát és a zúzott fokhagymát.
Sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése