Bundás kenyér sütőben

A sütőben készített bundás kenyér könnyen elkészíthető és több előnye is van: nem lesz sült olajszag a házban, nem kell 'felügyelni' de ami a legfontosabb, hogy nem szívja meg magát a kenyér olajjal és ezáltal egészségesebb. És ha például sajttal töltve készítjük, elkerülhető az a kellemetlen helyzet, hogy az olvad sajt kifolyjon az olajba.
Hozzávalók

kenyérszeletek,
tojás,
só,
bors,
néhány szelet sonka, szalámi vagy kolbász és sajt ha 'gazdagabban' szeretnénk

A kenyérszeleteket a felvert tojásba forgatjuk és egy, vajjal vagy olajjal vékonyan kikent, tepsibe helyezzük. Ha gazdagítjuk, akkor rászórjuk az felkockázott sonkát és sajtot.
Előmelegített sütőben (kb 180-200 fokon) süssük addig amíg a tetején a sajt megolvad és megpirul (kb 15 perc).
Fűszerezését ízlés függvényében lehet variálni: fokhagyma, zöld fűszerek, szárított paradicsomszeletek stb.
Akár emeletesre is készíthetjük úgy, hogy a töltelékre még egy sor tojásba forgatott kenyérszeletet teszünk. Ebben az esetben növeljük a sütési időt néhány perccel és az egymásra rakott kenyereket félidőnél forgassuk meg.
Reggelire, vacsorára vagy főzelék mellé feltétnek egyaránt finom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések