Fokhagymás-joghurtos csirkemell meggyszósszal

Hozzávalók

4 csirkemell filé,

a páchoz
2 dl joghurt,
3-4 cikk fokhagyma,
só,
bors,
olívaolaj

a szószhoz
2-3 ek vaj,
2 csapott ek liszt,
3-4 dl tej,
4-5 ek vastag, cukor nélküli meggylekvár,
4-5 ek joghurt,


A páchoz összekavarjuk a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkemell filéket és legalább 2-3 órán keresztül benne hagyjuk, majd lassú tűzön megsütjük.
A szószhoz a habzásig melegített vajon megfuttatjuk a lisztet, beleöntjük a tejet és csomómentesre kavarjuk. Belekavarjuk a meggylekvárt, sózzuk és jól kiforraljuk. A végén hozzákavarjuk a joghurtot.
Krumplipürével tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések