Szilvahabos égetett fánk
2,5 dl tejszín,
10 ek vastag szilvaíz,
2 ek rum vagy pár csepp rum eszencia,
csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítjük az égetett tésztát, majd habzsákba kanalazzuk és kis halmokat nyomunk egy tepsibe amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Ha nagyon csúcsosak lennének, vizes ujjbegyünkkel finoman nyomjuk le mindeniknek a csúcsát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, alsó-felső sütési módban (légkeverést ne használjunk) sütjük kb 10 percig majd visszavesszük a hőt 190 fokra és még 10-15 percig sütjük. Kívül szép piros, ropogós, belül lyukas és picit krémes kell legyen. Sütés közben az sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert akkor összeesik a tészta.
A tejszínt kemény habbá verjük (tehetünk bele habfixálót is) és óvatosan, kanalanként hozzá kavarjuk a szilvaízet majd az ízesítőket. A fánkok aljára vagy oldalára kis lyukat szúrunk és egy habzsák vagy tortadíszítő fecskendő segítségével beletöltjük a habot a fánkokba.
Csokiglazúrt vagy fahéjsodót csorgatunk rá vagy fahéjas porcukorral hintjük meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése