Dél-afrikai csirke párolt rizzsel
Hozzávalók
500 g csont és bőr nélküli csirkemell
1 kisebb póréhagyma,
késhegynyi kurkuma,
2-3 ek szezámmagolaj,
a páchoz
2 dl natúr joghurt,
1 közepes fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
gyömbér,
borsmenta,
őrölt koriander mag,
őrölt köménymag,
őrölt édeskömény,
só
A páchoz a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük,belekavarjuk a joghurtba, hozzá tesszük a többi fűszert és beleforgatjuk a felkockázott csirkemellet. 3-4 óráig a pácban érleljük, de egy éjszakán át is hagyhatjuk pácolódni.
Felforrósítjuk az olajt, rádobjuk a vékony karikákra felvágott póréhagymát és rövid ideig dinszteljük, majd beletesszük a kurkumát.
Erre ráöntjük a csirkemellkockákat a páclével együtt és puhára pároljuk.
Felforrósítjuk az olajt, rádobjuk a vékony karikákra felvágott póréhagymát és rövid ideig dinszteljük, majd beletesszük a kurkumát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése