Fűszeres almacsatni
4 személyre
4 közepes alma,
2-3 cikk fokhagyma,
1 nagyobb hagyma,
egy kis darab gyömbér,
2 ek almaecet,
1 ek balzsamecet,
só,
1 ek barna cukor
1 ek barna cukor
fehér bors,
őrölt szegfűbors,
őrölt fahéj,
őrölt kardamon,
szerecsendió,
chilipor (ha csípősre szeretnénk),
2-3 ek olívaolaj
Az olajon megdinszteljük a vékony szálasra vágott hagymát, megfuttatjuk rajta a szintén vékonyra szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért majd rátesszük a megpucolt, vékonyra szeletelt almát. Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük, hozzátesszük az kétféle ecetet és addig főzzük amíg az alma megpuhul és a chutney besűrűsödik.
Sült húsok mellé adjuk.
Az olajon megdinszteljük a vékony szálasra vágott hagymát, megfuttatjuk rajta a szintén vékonyra szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért majd rátesszük a megpucolt, vékonyra szeletelt almát. Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük, hozzátesszük az kétféle ecetet és addig főzzük amíg az alma megpuhul és a chutney besűrűsödik.
Sült húsok mellé adjuk.
Sült csirkemellel
Nyakas karajjal
Megjegyzések
Megjegyzés küldése