Fűszeres almacsatni


Hozzávalók
4 személyre

4 közepes alma,
2-3 cikk fokhagyma,
1 nagyobb hagyma,
egy kis darab gyömbér,
2 ek almaecet,
1 ek balzsamecet,
só,
1 ek barna cukor
fehér bors,
őrölt szegfűbors,
őrölt fahéj,
őrölt kardamon,
szerecsendió,
chilipor (ha csípősre szeretnénk),
2-3 ek olívaolaj 

Az olajon megdinszteljük a vékony szálasra vágott hagymát, megfuttatjuk rajta a szintén vékonyra szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért majd rátesszük a megpucolt, vékonyra szeletelt almát. Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük, hozzátesszük az kétféle ecetet és addig főzzük amíg az alma megpuhul és a chutney besűrűsödik.
Sült húsok mellé adjuk.

Sült csirkemellel

Nyakas karajjal 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések