Kovászos uborkás marhapörkölt

Hozzávalók

70-80 dkg marhalábszár,
2 nagy hagyma,
3-4 nagy cikk fokhagyma,
3-4 kisebb murok,
1 kisebb paszternák,
1 nagy paradicsom,
3-4 kovászos uborka (vagy sós uborka de semmiképp nem ecetes!!!),
só,
bors,
kapor,
köménymag,
2 ek zsír

A hagymát apróra vágjuk és az zsírban üvegesre pároljuk. Rátesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát, murkot, paszternákot és néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a felkockázott húst és azzal is pirítjuk addig amíg minden oldala kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk a saját levében. Közben ha szükséges egy kis vizet öntünk alája. Amikor a hús már majdnem puha beletesszük a lehéjazott, felkockázott paradicsomot, a tetszőleges darabokra vágott kovászos vagy sós uborkát és további 15-20 percig főzzük.  Ha az uborka nagyon sós áztassuk ki hideg vízben. Végül kaporral őrölt köménymaggal ízesítjük.
Krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk.

Ez egy Oltenia-ból származó étel, eredeti nevén: mâncare de castraveți murați.
Disznó- vagy birkahúsból is készíthető. A még finomabb ízhatásért 1-2 dl jó minőségű vörösbort is adhatunk hozzá főzés közben.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések