Tojással töltött fasírtgolyók (Stefánia golyók)
Hozzávalók
24 fürjtojás,
800 g darált hús,
3 szelet kenyér.
tej (az áztatáshoz),
1 db vöröshagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
ízlés szerint: apróra vágott petrezselyemzöld és zöldhagymaszár,
só,
bors,
1 közepes méretű tyúktojás,
1-2 ek prézli,
olaj a sütéshez
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszáját, majd jó diónyi adagokat szaggatunk ki belőle. Kicsit ellapítjuk és egy mindenikbe egy főtt fürjtojást teszünk majd összehajtogatjuk és a tenyerünk között jól meggömbölygetjük.
Vigyázzunk, hogy a húsmassza nagyjából egyenletes vastagságban vegye körbe a tojást, mert ha valahol túl vékony akkor sütés közben elrepedhet.
Bő, forró olajban megsütjük és papírtörlőre szedve leitatjuk róluk az fölösleges olajat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése