Fokhagymás csirke joghurtos brokkolipürével és köménymagos kölessel
Hozzávalók
(4 személyre)
4 csirkecomb,
só,
bors,
3-4 cikk zúzott fokhagyma,
olívaolaj
1 kg brokkoli,
1 ek vaj,
só,
fehér bors,
petrezselyemzöld,
1-2 dl natúr joghurt
1-2 ek olívaolaj,
1 kis fej hagyma,
200 g köles,
6 dl víz,
só vagy ételízesítő,
őrölt köménymag
A csirkecombokat bedörzsöljük az olajjal és a fűszerekkel és egy serpenyőbe tesszük. Pici vizet öntünk alája és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor zsírjára sült picit megpirítjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük és a habzásig melegített vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük és egy kis vizet öntve alája, fedő alatt puhára pároljuk majd pürésítjük és a joghurttal kikavarjuk.
A köleshez a hagymát megdinszteljük majd rádobjuk az alaposan megmosott kölest. Fűszerezzük, felöntjük a vízzel és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük amíg a levét teljesen elfövi. Ekkor elzárjuk alatta tűzet és lefedve hagyjuk még degedni. Mikor kicsit hűlt, nedves kézzel vagy két kanál segítségével megformázzuk.
A köleshez a hagymát megdinszteljük majd rádobjuk az alaposan megmosott kölest. Fűszerezzük, felöntjük a vízzel és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük amíg a levét teljesen elfövi. Ekkor elzárjuk alatta tűzet és lefedve hagyjuk még degedni. Mikor kicsit hűlt, nedves kézzel vagy két kanál segítségével megformázzuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése