Kakaós chia puding
Hozzávalók
2 adaghoz
3 dl tej,
60 g chia mag,
2 ek kakaópor,
2-3 ek barna cukor,
ízlés szerinti gyümölcs: kimagozott meggy vagy cseresznye, eper, áfonya, banán, gránátalma, ribizli, málna, szeder, mangó stb.,
ízlás szerinti dióféle: erdei mogyoró, dió, mandula, pisztácia, kesudió
ízlás szerinti dióféle: erdei mogyoró, dió, mandula, pisztácia, kesudió
tejszínhab,
csokiforgács
A kakaóport és a cukrot csomómentesre kavarjuk kb fél deci tejjel és felfőzzük. Amikor a cukor elolvadt, hozzátöltjük a többi hideg tejet és belekavarjuk a chia magokat. Alaposan kavarjuk meg, hogy a magok ne ragadjanak össze. Ezután hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára, de lehet estétől reggelig is hagyni, hogy jobban megduzzadjanak. Eleinte 10-15 percenként kavarjuk át, hogy a magok ne ülepedjenek le az aljára, később is kavargassuk meg, de már ritkábban.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése