Marhasült sárgadinnye-salátával
Hozzávalók
(2 személyre)
2 szelet marhahátszín (szeletenként 200-300 g),
só, bors, olívaolaj,
400 g kantalupe típusú sárgadinnye,
200 g kígyóuborka,
1 közepes lila hagyma,
1 nagyobb paradicsom,
só,
fehér bors,
csipetnyi őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt szerecsendió
apróra vágott friss mentalevél,
1-2 ek olíva- vagy szőlőmagolaj,
1-2 ek almaecet
A salátához a dinnyéből karalábévájóval kis gömböket vágunk ki, az uborkát gyufaszál vastagságúra daraboljuk, a hagymát vékonyra szeleteljük a paradicsomot pedig felkockázzuk kb akkorára mint a dinnyegolyók. Rálocsoljuk az olajat és az ecetet, fűszerezzük és lazán összekavarjuk.
A húst előzőleg befűszerezzük, megkenjük olajjal és fóliába csomagolva hűvös helyen legalább néhány órát pácoljuk, de jobb 20-24 órát hagyni. Ezután kivesszük a hűtőből és szoba hőmérsékleten hagyjuk, hogy kicsit felmelegedjen majd felforrósított serpenyőben megsütjük.
A sütési idő oldalanként 1-5 perc között mozog, annak függvényében, hogy milyen vastag a hússzeletünk és hogy mennyire átsülten szeretnénk.
Az alábbi összeállítás segítséget nyújthat a sütésnél.
A húst előzőleg befűszerezzük, megkenjük olajjal és fóliába csomagolva hűvös helyen legalább néhány órát pácoljuk, de jobb 20-24 órát hagyni. Ezután kivesszük a hűtőből és szoba hőmérsékleten hagyjuk, hogy kicsit felmelegedjen majd felforrósított serpenyőben megsütjük.
Az alábbi összeállítás segítséget nyújthat a sütésnél.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése