Sörben főtt pisztráng gombás szósszal
Hozzávalók
(2 személyre)
2 pisztráng (egyenként kb 150-200 g-os),
250-300 g barna csiperke,
2 ek olívaolaj,
1,5 dl sör,
só,
bors,
kakukkfű,
citromfű,
1 ek étkezési keményítő,
1 dl tej
Egy serpenyőt felhevítünk, beletesszük az olajat és a megmosott gombákat (ha aprók egészben, ha nagyobbak kettőbe vagy négybe vágva). Sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül, néha megkavargatva erős tűzön pároljuk 5-6 percet. Ezután kivesszük a serpenyőből és egy tányérba félre tesszük. A serpenyőbe betesszük sóval, borssal, kakukkfűvel és citromfűvel bedörzsölt pisztrángot, ráöntjük a sört és lefedve, erős tűzön kb 8-10 perc alatt megpároljuk. Amikor megfőtt tányérba tesszük, a visszamarad sörös szaftba visszatesszük a párolt gombát (ha levet eresztett, azt is) és besűrítjük a tejjel simára kavart keményítővel.
Párolt krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
Párolt krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése