Marhahússal és kuszkusszal töltött cukkini sült paradicsomszósszal

Hozzávalók
(2 személyre)
2 db közepes kerek cukkini,
300 g darált marhahús,
1 fej hagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
őrölt fekete bors,
só,
őrölt koriandermag,
őrölt köménymag,
petrezselyemzöld,
2 tojás,
füstölt sajt,
2 ek olívaolaj,
40-50 g kuszkusz,
1/2 dl víz,

a szószhoz
500 g paradicsom,
1 fej fokhagyma,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,

A fél deci vizet egy kis sóval felforraljuk, beletesszük a kuszkuszt, összekavarjuk majd a tűzről levéve lefedjük és hagyjuk degedni.
A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát majd rátesszük a darált húst, fűszerezzük és kb 10-15 percig pirítjuk. 
A cukkiniket kettévágjuk, kikaparjuk a magját és kb 5 percig forró, sós vízben abáljuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
Amikor a hús és és kuszkusz kihűlt összekavarjuk, összedolgozzuk a tojásokkal és a masszát beletöltjük a cukkinikbe. Végül mindenik tetejére egy kis füstölt sajtot teszünk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is borítsa be. Beletesszük a felkockázott paradicsomokat és a fokhagymacikkeket, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a megtöltött cukkiniket és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb 40 percre.
Amikor kész a sült paradicsomkockákat egy edénybe kanalazzuk és botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor erre a szószra helyezzük a sült cukkiniket.

Tippek:
Maradék pörkölt is felhasználható ehhez az ételhez: ledaráljuk és ezt kavarjuk össze a kuszkusszal.
A paradicsomot Provance-i fűszerkeverékkel is ízesíthetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések