Sajtos sütőtökhasábok

Régebb készítettem sütőtököt, szalmakrumplihoz hasonlóan, olajban sütve. Most viszont találtam egy sütőben készített változatot és kipróbáltam. Nagyon jó lett.
Hozzávalók
800 g sütőtök,
2 ek kukoricakeményítő,
2-3 ek olívaolaj,
só,
bors,
ízlés szerint egyéb fűszerek(kakukkfű, rozmaring, chilipor vagy fokhagymapor)
sajt

A sütőtököt megpucoljuk, meghámozzuk és a magját kikaparjuk, feldaraboljuk majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Néhány órán át hideg vízben áztatjuk, egyszer-kétszer lecserélve rajta a vizet majd leszűrjük és alaposan leitatjuk róla a nedvességet. Egy tálba tesszük, megszórjuk kukoricakeményítővel és összerázzuk. Ezután meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük és ismét jól összerázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de nem nagyon sűrűn, és 190-200 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és kínálhatunk melléje valamilyen mártogatóst (például fokhagymás-petrezselymes joghurtot).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések