Disznólapocka joghurtos mustármártásban

Hozzávalók
(2 személyre)
(2 személyre)
300-350 g disznólapocka,
1 ek zsír,
só,
bors,
1 ek liszt,
3-4 ek mustár,
1 dl fehér bor,
1,5-2 dl tej,
2-3 ek natúr joghurt
A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban fehéredésig pirítjuk majd sózzuk, borsozzuk és egy kis vizet öntve alája fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult és zsírjára sült a húscsíkokat egy tányérra tesszük és a visszamarad zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. Beletesszük a mustárt, felöntjük a borral és a tejjel és besűrítjük. Ezután belekavarjuk a joghurtot, de ezzel már nem főzzük. Végül a húscsíkokat visszatesszük a mártásba.
Főtt laskával vagy krumplipürével tálaljuk.
1 dl fehér bor,
1,5-2 dl tej,
2-3 ek natúr joghurt
A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban fehéredésig pirítjuk majd sózzuk, borsozzuk és egy kis vizet öntve alája fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult és zsírjára sült a húscsíkokat egy tányérra tesszük és a visszamarad zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. Beletesszük a mustárt, felöntjük a borral és a tejjel és besűrítjük. Ezután belekavarjuk a joghurtot, de ezzel már nem főzzük. Végül a húscsíkokat visszatesszük a mártásba.
Főtt laskával vagy krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése