Karácsonyi tápiókapuding
(4 adaghoz)
140 g apró tápiókagyöngy (kb 8 ek),
3-4 dl víz,
1/2 liter tehén-, rizs- vagy kókusztej,
csipet só,
2 ek barna cukor,
1 kezeletlen narancs lereszelt héja és pár csepp narancseszencia,
2 nagy datolyaszilva,
1-2 kk mézeskalács fűszerkeverék,
néhány fahéjas keksz vagy mézeskalács
A pudinghoz kimérjük a tápiókagyöngyöt egy tapadásmentes edénybe, ráöntjük a vizet, és kb 30-40 percig állni hagyjuk. Ezalatt megszívja magát és kicsit megpuhul. Ha nem szívná fel az egész vizet, a fölösleget leöntjük majd ráöntjük a tejet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdjük. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről és belekavarjuk sót, a cukrot majd a frissen reszelt narancshéjat és az esszenciát és hagyjuk kihűlni.
A datolyaszilvát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, rászórjuk a mézeskalács fűszert és összekavarjuk. A kihűlt pudingot és a gyümölcskockákat tálkákba vagy poharakba rétegezzük. A tetejére kekszet vagy mézeskalácsot morzsolunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése