Hamis ikra (tápiókagyöngyből)
70 g apró tápiókagyöngy (kb 4 ek),
2-3 dl víz az áztatáshoz,
1/4 liter víz a főzéshez,
só,
1 olajos halkonzerv,
1 kis fej hagyma,
1-2 ek majonéz (lehet olaj nélküli),
citromlé
A tápiókagyöngyöt kimérjük egy tapadásmentes edénybe, ráöntjük az áztatáshoz kimért vizet, és kb 30-40 percig állni hagyjuk. Ezalatt megszívja magát és kicsit megpuhul. Ha nem szívná fel az egész vizet, a fölösleget leöntjük. Ezután ráöntjük a másik adag vizet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdjük. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Időnként kavarhatunk rajta egyet-egyet.
Amikor teljesen kihűlt hozzákavarjuk az apróra vágott vagy megreszelt hagymát, a lecsepegtetett, pépesített halat a konzervből és a majonézt. Sózzuk és citromlével ízesítjük.
Friss zsemlével, pirítóssal vagy ropogós sós keksszel fogyasztjuk.
1 olajos halkonzerv,
1 kis fej hagyma,
1-2 ek majonéz (lehet olaj nélküli),
citromlé
A tápiókagyöngyöt kimérjük egy tapadásmentes edénybe, ráöntjük az áztatáshoz kimért vizet, és kb 30-40 percig állni hagyjuk. Ezalatt megszívja magát és kicsit megpuhul. Ha nem szívná fel az egész vizet, a fölösleget leöntjük. Ezután ráöntjük a másik adag vizet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdjük. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Időnként kavarhatunk rajta egyet-egyet.
Amikor teljesen kihűlt hozzákavarjuk az apróra vágott vagy megreszelt hagymát, a lecsepegtetett, pépesített halat a konzervből és a majonézt. Sózzuk és citromlével ízesítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése