Meggycsatni

Hozzávalók
(4 személyre)
1/2 kg meggy (kimagozva mérve),
1 kis fej hagyma,
1-2 cikk fokhagyma,
3-4 ek cukor,
1 tk őrölt gyömbér,
1/2 tk őrölt fahéj,
1 tk őrölt mustármag,
7-8 szem őrölt szecsuáni bors,
1 tk őrölt koriandermag,
5-6 szem összetört borókabogyó,
késhegynyi chilipor,
só,
1 ek balzsamecet,
1-2 ek olívaolaj

A felhevített olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát majd rátesszük a fűszereket és a cukrot és kicsit pirítjuk. Ezután megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, rátesszük a meggyet és megsózzuk. Néha óvatosan kavargatva felforraljuk és lassú tűzön addig főzzük amíg kezd besűrűsödni. Végül hozzáadjuk a balzsamecetet és pár percig azzal is hagyjuk rotyogni.
Sült vagy grillezett húsokhoz, sajtokhoz, pástétomokhoz kiváló.

Sült karajjal és fűszeres párolt rizzsel
A párolt rizs receptje itt olvasható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések