Svájci szilvás kávé
(2 adaghoz)
3 ek vastag, üstben főzött szilvalekvár,
3 ek szilvapálinka (opcionális),
1 csipet őrölt szegfűszeg,
0,5 dl tejszín,
1 kk cukor,
3 dl forró kávé,
késhegynyi kakaópor,
őrölt fahéj
Egy serpenyőben összekavarjuk a
szilvalekvárt, 2 evőkanál pálinkát(helyettesíthető vízzel) és a szegfűszeget.
Lassú tűzön melegítjük és kavargatjuk amíg jól elegyedik.
Felverjük a tejszínt a cukorral és a
maradék 1 evőkanál pálinkával(elhagyható).
A forró kávét a szilvás elegyhez öntjük,
hozzáadjuk a kakaóport és egy kis habverővel alaposan összekeverjük. poharakba
öntjük, rátesszük a tejszínhabot és megszórjuk egy kis őrölt fahéjjal.
A
recept Tanja Dusy: Coffee and Espresso: Make Your Favorite Drinks at Home című
könyvéből származik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése