Csirkemellsonka házilag

Hozzávalók
1 csirke mellehúsa,
2 kk só,
2 ek cukor,
babárlevél,
fehér bors,
fokhagymapor,
szecsuáni fűszerkeverék,

A húsról leszedjük a bőrt, kicsontozzuk és két réteg frissentartó fólia közé téve kipotyoljuk (kb. 0,5 cm vékonyra). Mind a két darabot 1-1 ek cukorral jól bedörzsöljük mindkét oldalán majd megsózzuk. Rátesszük a babérlevelet és légmentesen zárható tasakba tesszük vagy jól becsomagoljuk frissentartó fóliába és hagyjuk pácolódni 1-2 napig a hűtőben.
Ezután a húsokat egy nagy tál hideg vízbe tesszük és hagyjuk kb 1/2 órán át ázni, hogy a fölösleges sót kivonjuk belőlük.
Letörölgetjük róluk a vizet, megszórjuk mindkét oldalán borssal, fokhagymával (én az egyiket szecsuáni fűszerkeverékkel szórtam meg) majd feltekerjük. Jó szorosan fóliába csomagoljuk és két végénél jól megkötjük.
Egy lábosba felforralunk  kb 1,5-2 liter vizet. Amikor a víz felforrt beletesszük a tekercseket és megvárjuk amíg újra fellobban a víz. Ekkor lekapcsoljuk a lángot és lefedve a vízben hagyjuk kihűlni. Ha a tekercsek vastagabbak, akkor hagyjuk pár percet főni.
 Nyomtassuk meg egy tányérral ha szükséges, hogy a tekercsek ne ússzanak a víz tetején hanem teljes merüljenek el benne.
Miután a víz kihűlt, levesszük róluk a fóliát, kicsit megtörölgetjük és a hűtőbe tesszük pár órára, hogy még jobban összeálljon és vékonyan szeletelhető legyen.
Inspiráció innen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések