Chia magos receptek
Az azték zsálya, ismertebb nevén chia, Közép- és Dél-Mexikóban, valamint Guatemalában őshonos virágzó növényfaj. Az aztékok már a Kolumbusz előtti időkben termesztették és legalább olyan fontos élelmiszer volt, mint a kukorica.
Napjainkban egyre népszerűbb, igazi „szuper élelmiszer"-nek lett kikiáltva. Ezt annak köszönheti, hogy remek tápanyagforrás és gyógyhatása sem elhanyagolható.
Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az egész szervezetre.
Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az egész szervezetre.
Részletesebben itt olvasható róla:
www.chia-mag.hu/a-chia-mag-10-egeszsegugyi-elonye
A chia mag kiválóan beilleszthető étrendünkbe, használható tojás helyett süteményekbe, akár kenyerekbe, palacsintákba is. Készülhet belőle jégkrém, puding, chia zselé vagy kása, egyéb desszertek, sűríthetünk vele levest is. A lehetőségek száma szinte végtelen.
Nedvességgel érintkezve a magok megduzzadnak és zselés állapotúvá válnak. Használatakor erre kell figyelni: annak függvényében adagoljuk hozzá a folyadék mennyiségét, hogy mit szeretnénk készíteni.
Nedvességgel érintkezve a magok megduzzadnak és zselés állapotúvá válnak. Használatakor erre kell figyelni: annak függvényében adagoljuk hozzá a folyadék mennyiségét, hogy mit szeretnénk készíteni.
Az ételnevekre kattintva megnyílnak a receptek.
A lista folyamatosan frissül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése