Chia magos receptek

Az azték zsálya, ismertebb nevén chia, Közép- és Dél-Mexikóban, valamint Guatemalában őshonos virágzó növényfaj. Az aztékok már a Kolumbusz előtti időkben termesztették és legalább olyan fontos élelmiszer volt, mint a kukorica.
Napjainkban egyre népszerűbb, igazi „szuper élelmiszer"-nek lett kikiáltva. Ezt annak köszönheti, hogy remek tápanyagforrás és gyógyhatása sem elhanyagolható.
Rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az egész szervezetre.
Részletesebben itt olvasható róla:
www.chia-mag.hu/a-chia-mag-10-egeszsegugyi-elonye
A chia mag kiválóan beilleszthető étrendünkbe, használható tojás helyett süteményekbe, akár kenyerekbe, palacsintákba is. Készülhet belőle jégkrém, puding, chia zselé vagy kása, egyéb desszertek, sűríthetünk vele levest is. A lehetőségek száma szinte végtelen.
Nedvességgel érintkezve a magok megduzzadnak és zselés állapotúvá válnak. Használatakor erre kell figyelni: annak függvényében adagoljuk hozzá a folyadék mennyiségét, hogy mit szeretnénk készíteni.


Az ételnevekre kattintva megnyílnak a receptek.

A lista folyamatosan frissül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések