Serpenyőben sült oldalas

Hozzávalók
húsos disznóoldalas, 
2 fej fokhagyma, 
só, 
őrölt fekete bors,
disznózsír (oldalas darabonként kb diónyi)

Fedő alatt, lassú tűzön elkezdjük párolni. Ha a vizet kezdi elfőni és még nincs megkészülve meleg vízzel pótoljuk. Amikor a víz teljesen elpárolog róla és a hús megpuhult, rátesszük a zsírt és a darabokat mindkét oldalukon szép pirosra sütjük.
Az oldalast feldaraboljuk a csontok mentén vagy ha kicsontoztuk akkor ujjnyi vagy kétujjnyi darabokra vágjuk, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk és serpenyőbe tesszük. Melléje teszünk 1-2 félbevágott fej fokhagymát vagy ráhalmozzuk a vékonyra szeletelt fokhagymacikkeket és egy kevés vizet öntünk alája.


Melegen vagy hidegen, krumplipüré, krumplisaláta, petrezselymes krumpli, főzelékfélék mellé egyaránt finom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések