Darált hússal töltött gomba
6-8 db nagy, barna csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg darált disznóhús
só,
bors,
1 tojás,
1 ek prézli,
reszelt füstölt sajt,
zsiradék
A töltelékhez a zsiradékon átpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a darált húst, megfűszerezzük és fedő alatt addig pároljuk amíg a hús megpuhul és zsírjára sül. Amikor félig kihűlt, belekavarjuk a tojást és a prézlit.
A gombákat folyó víz alatt megmossuk (nem kell meghámozni!), a tönkjét kitörjük, feldaraboljuk és a főzés vége fele a darált húshoz kavarhatjuk de akár félre is tehetjük másnapig egy finom gombás rántottához.
A gombafejeket olajozott tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.
Amikor tányérra tesszük fokhagymás tejfölet teszünk a tetjére. Sült krumplival, krumplipürével, zöldségsalátával vagy párolt rizzsel szolgálhatjuk fel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése