Fűszeres almatorta

Hozzávalók 
3 tojás, 
25 dkg liszt, 
15 dkg cukor, 
1 dl tej, 
1 dl olaj, 
1 csomag sütőpor, 
kb fél kiló alma (pucolva mérve), 
1-2 ek balzsamecet,
2 púpozott ek kakaópor, 
1 kk fahéj, 
1 kk gyömbérpor (vagy kb 2-3 cm-nyi reszelt gyömbér), 
1-2 kk chilipor, 
csipet só

Az almákat megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és a balzsamecettel meglocsoljuk (ha van rum azzal is lehet) majd félretesszük.
A tojások sárgáit fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet (ebbe előzőleg belekavarjuk a sütőport, a kakaót és a fűszereket), a tejet és az olajat. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan belekavarjuk az előbbi masszába majd belekavarjuk az apró darabokra vágott almákat is. Kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 175 C-on (alsó és felső sütés+légkeverés funkcióval, lentről a második polcon), kb 40-45 percig sütjük (tűpróba !). Meg kell várni, hogy kihűljön (legalább félig) mert melegen úgy tűnik mintha sületlen lenne.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések