Mokkatorta

Hozzávalók
a laphoz 

7  tojás
2 x 12,5 dkg porcukor, 
5 ek neszkávé (vagy Inka kávé),
7 ek forró víz, 
1 tasak sütőpor,
citromlé,
20 dkg átszitált liszt

a krémhez 
4 tojás,
25 dkg porcukor,
3 ek neszkávé (vagy Inka kávé)
3 ek liszt,
30 dkg vaj

A tojások sárgáját habosra kavarjuk 12,5 dkg cukorral, a neszkávéval és a forró vízzel. A tojások fehérjéből habot készítünk a másik 12,5 dkg cukorral és óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához kavarjuk. Ezután hozzákavarjuk a sütőport kevés citromlében felfuttatva, majd részletekben belekavarjuk a lisztet. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percet sütjük.

A krémhez az tojásokat elkavarjuk a cukorral, a kávéval és hozzáadjuk a lisztet vigyázva, hogy ne legyen csomós. Gőz fölött  krémet főzünk belőle. Az edényt hideg vízbe állítjuk és kavargatva kihűtjük. Amikor kihűlt összekavarjuk a habosra kikavart vajjal.

A lapot 3 fele vágjuk, kevés kávéval meglocsoljuk és megtöltjük a krémmel, az oldalát tejszínhabbal vonjuk be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések