Zöldséges brassói aprópecsenye
50-60 dkg disznóhús (comb vagy lapocka)
1 fej hagma,
3-4 cikk fokhagyma,
só,
bors,
2 ek zsír,
2 murok,
1 petrezselyemgyökér,
1 kis fej zeller,
1/4 kg zöldborsó,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 kg krumpli,
olaj a sütéshez
A húst csíkokra vagy nagyobb kockákra vágjuk és a felhevített zsirdékon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a fűszereket és puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, rátesszük a felkockázott zöldségeket, a zöldborsót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, picit még megsózzuk és készre pároljuk.
A krumplit is nagyobb kockákra vágjuk, jól lemossuk hideg vízben, leitatjuk és forró olajban pirosra sütjük majd összekavarjuk a zöldséges pecsenyével.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése